Dirigent

 

Arno Kerkhof (1973) studeerde aan het Maastrichts conservatorium piano, orgel en kerkmuziek. Vervolgens studeerde hij orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij in 1999 cum laude het diploma Uitvoerend Musicus behaalde bij Jacques van Oortmerssen. Hij behaalde prijzen op internationale orgelconcoursen in Kotka (Finland) en Erfurt en bouwde een uitgebreide concertpraktijk op met regelmatige optredens in Helsinki, Thüringen, Italië, Denemarken, Nederland en België.

Hij is dirigent-organist van het St.-Petruskoor van de dekenale Grote Kerk te Sittard en van het St.-Ceciliakoor van de Nicolaaskerk te Valkenburg, dirigent van Vocaal Ensemble Arabesque te Geleen en sinds september 2007 van Kamerkoor Quartna te Maastricht. Hij dirigeerde o.a. de Messiah van Händel, het Requiem van Fauré en Psalm 42 van Mendelssohn.

Arno is in het bezit van een speciaal voor hem gebouwd verplaatsbaar orgel in 18e-eeuwse Venetiaanse stijl. Op dit YouTube-kanaal is dit unieke instrument te horen. In 2021 verscheen zijn cd “Sweelinck – organ works“, verkrijgbaar via italianorgan@hotmail.com 

Daarnaast is hij actief als pianist, is hij een veelgevraagd begeleider, en is hij als docent piano verbonden aan muziekschool Schunck in Heerlen. Zo speelde hij met de harmonie van Geulle tweemaal de Rhapsody in Blue van Gershwin.

Arno is een enthousiast pleitbezorger voor het Franse drukwindharmonium, wat o.a. blijkt uit vele concerten en uit zijn cd’s “Souvenir de Noël” en “Divertissement“, die lovende kritieken kregen.

 

Eerdere dirigenten van Kamerkoor Quartna:

Ellen Buyser (1985/86)

Manuel Pleyers (1987)

Jacqueline Nelissen (1988-1990)

Heleen Kunneman (1990)

Mels Dees (1990-1995)

Rob Meier (1995)

Martine des Tombe (1995-2001)  –  zie http://www.martinedestombe.nl/

Mourik Jan Heupink (2001-2007)  –  zie https://heupink.com/

Arno Kerkhof (sinds 2007)