Dirigent

Sinds september 2007 is Arno Kerkhof dirigent van Kamerkoor Quartna.

Arno Kerkhof (1973) studeerde aan het Maastrichts conservatorium piano, orgel en kerkmuziek. Vervolgens studeerde hij orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen, waar hij in 1999 het diploma Uitvoerend Musicus cum laude behaalde. Hij behaalde prijzen op internationale orgelconcoursen in Kotka (Finland) en Erfurt en bouwde een uitgebreide concertpraktijk op met regelmatige optredens in Helsinki, Thüringen, Italië, Denemarken, Nederland en België.

Als pianist is hij verbonden aan het solistenensemble en kamerkoor Consortio Manuel Garcia uit Brunssum. Ook speelde hij met de harmonie van Geulle tweemaal de Rhapsody in Blue van Gershwin. Hij is dirigent-organist van het St.-Petruskoor van de dekenale Grote Kerk te Sittard en van het St.-Ceciliakoor van de Nicolaaskerk te Valkenburg, en dirigent van kamerkoor Quartna uit Maastricht en Vocaal Ensemble Arabesque te Geleen.

Hij dirigeerde o.a. de Messiah van Händel, het Requiem van Fauré en Psalm 42 van Mendelssohn.

Hij is een enthousiast pleitbezorger voor het Franse drukwindharmonium, wat o.a. blijkt uit zijn cd’s “Souvenir de Noël” en “Divertissement”, die lovende kritieken kregen.

Daarnaast is hij docent aan muziekschool Kumulus in Maastricht, bestuurslid van het St.-Petrusfestival Sittard, van de St.-Gregorius Vereniging van het bisdom Roermond en van de diocesane orgelcommissie van het bisdom Hasselt.

Arno heeft sinds enige tijd de beschikking over een speciaal voor hem gebouwd verplaatsbaar orgel, in 18e eeuws Venetiaanse stijl. Op een Youtube-kanaal bespeelt hij dit orgel regelmatig met werken uit die tijd.

Contact met Arno.

Eerdere dirigenten van Kamerkoor Quartna:

Jacqueline Nelissen (tot 1991)

Mels Dees (1991-1995)

Rob Meier (1995)

Martine des Tombe (1995-2001)  –  zie http://www.martinedestombe.nl/

Mourik Jan Heupink (2001-2007)  –  zie https://heupink.com/