Concert

In een roerige tijd legt Kamerkoor Quartna met muziek uit Oost-Europese en Angelsaksische landen een verbinding tussen Oost en West. Er vallen grote verschillen op in klankkleur van de muziek uit beide regio’s, maar de thema’s die bezongen worden liggen van oudsher dicht bij elkaar. Weemoed bij vallende bladeren en gewonde dieren symboliseert het verdriet dat geliefden voelen als ze voor langere tijd afscheid van elkaar nemen. De pijn van weggaan maakt plaats voor verlangen elkaar weer te zien en vertrouwen dat dat gebeuren zal.

Kamerkoor Quartna neemt u mee naar het alledaagse leven in de 19de en 20ste eeuw en deelt met u de manier waarop op uiteenlopende wijze emoties bij afscheid nemen, liefhebben, verlangen en weerzien tot uitdrukking worden gebracht in de muziek.

Uit Oost-Europa hoort u muziek van Bartók, Górecki, Janáček, Kodály, Koessler, Rachmaninov en Prokofiev. Angelsaksische klanken komen van Britten, Finzi, Kosma, Mac Dowell, Parry en Vaughan Williams.

Quartna staat onder de bezielende leiding van Arno Kerkhof, die daarnaast zonder woorden met bijpassende pianowerken dit emotionele programma verder omlijst.

Twee concerten met het thema ‘Afscheid en Verlangen’ zijn gepland:
Zaterdagmiddag 15 april om 14:30 uur in de Kloosterkerk te Valkenburg. Reserveren via info@quartna.nl
Zondagmiddag 16 april om 14:30 uur in de Lutherse kerk te Maastricht. Tickets hier te bestellen
Entree: € 10

VORIGE CONCERT

Kamerkoor Quartna zong samen met Vocaal Ensemble Arabesque koormuziek van Bach

Bach, Bach, Bach, Bach & Bach

Samen met Vocaal Ensemble Arabesque zong Quartna werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750), van zijn schoonvader Johann Michael Bach (1648-1694), van zijn oud-oom Johann Bach (1604-1673), van zijn vrouw’s oom Johann Christoph Bach (1642-1703), en van zijn achterneef Johann Ludwig Bach (1677-1731).

Aan het concert werkten mee Jo Louppen, orgel, en Elly de Bruijn, contrabas.

St-Petruskerk te Sittard, vrijdagavond 8 juli 2022 om 20:00 uur
Kapel van de Zusters onder de Bogen te Maastricht, zondagmiddag 10 juli 2022 om 15:00 uur
Kerk Mariaveld te Susteren, donderdagavond 1 september 2022 om 20:00 uur.